Over Argentinië

Over Argentinië

over argentinië A rgentinië is een land in het zuiden van het continent Zuid-Amerika en officieel ook een Argentijnse Republiek. Het ligt tussen de bergketen Andes en de Atlantische Oceaan. De landen waar Argentinië aan grenst zijn: Paraguay, Chili, Brazilië, Uruguay en Bolivia. De inwoners van Argentinië telt circa 44 miljoen, de oppervlakte is circa 2.780.000 km². De hoofdstad Buenos Aires telt circa 3 miljoen inwoners. Tot het jaar 1816 was Argentinië een kolonie, daarna is Argentinië een onafhankelijk land geworden. In Argentinië wordt vooral Spaans gesproken, maar er zijn ook steden in Argentinië waar Italiaans wordt gesproken door immigranten. Daarnaast zijn er ook mensen die inheemse talen spreken, zoals bijvoorbeeld: Matacos, Quechua, Tobas, Mapuche en Guarani.

Cultuur en tradities

De cultuur van Argentinië is vergelijkbaar met de cultuur van Europa. De mensen in de hoofdstad Buenos Aires zijn typisch als de mensen in Europa. In Argentinië is het mogelijk en heeft men de vrijheid om te geloven in welke religie hij/zij wilt als het maar de rooms-katholieke religie ondersteunt. De president van Argentinië moest zelfs tot het jaar 1994 geloven in de rooms-katholieke religie. Ongeveer 90% van de inwoners van Argentinië zijn christelijk. De rest zijn joods, islamitisch of zijn niet gelovig. Een bekende traditie in Argentinië is de dans ‘tango’. Dit wordt vooral gedaan in Buenos Aires, omdat de dans daar in de 19e eeuw is ontstaan, in de wijken San Telmo en La Boca. Een andere traditie zijn de cowboys van Argentinië, de Gauchos. Deze cowboys verzorgen hun vee en doen veel aan paardrijden.

Godsdienst

Ongeveer 90% van de bevolking van Argentinië gelooft in Rooms-Katholicisme. Daarvan gaan ongeveer 20% naar de Rooms-Katholieke kerk. De overige 10% van de bevolking is Joods, gelooft in een andere religie of is ongelovig. Vanaf het jaar 1994 heeft iedereen in Argentinië de vrijheid gekregen om te geloven in elke religie. Er staan daarom ook moskeeën, synagogen en verschillende kerken in Argentinië.

Bezienswaardigheden

Argentinië heeft enorm veel speciale bezienswaardigheden en daarom is het ook een erg veelzijdig land. Hieronder 5 speciale plekken van Argentinië:

Terug naar boven