Vakantie Argentinië

Vakantie Argentinië

vakantie argentinie A rgentinië. Bezaaid met uitzonderlijke met prachtige wonderen van natuur begiftigd met een de beste steden, is Argentinië een enorm en gevarieerd land. Het loopt van de Kreeftskeerkring tot Antarctica en loopt uit tot een tal terreinen, van de weelderige wetlands en het droge Andesvlakten van het noordwesten tot het einde van deze aardbol archipel van Thierra del Fuego . De mooiste emblematische gebieden met mooie groene vlaktes van de Pampa's en de histirische grond van Patagonië, wiens naam winderige vlaktes oproept die worden bewoond door sterkere spelers.

Argentinie onderschat?

Op het eerste gezicht lijkt Argentinië misschien minder 'exotisch' dan de rest van Zuid-Amerika en de inwoners zullen u gemakkelijk en terecht vertellen hoe krachtig Europa invloed op hun land heeft gehad. Het is geklaagd dat Argentinië de meest Amerikaanse van alle Europese landen en de meest Europese van alle Amerikaanse landen is, maar het heeft eigenlijk een heel speciaal karakter dat geheel eigen is, gedestilleerd in het nationale ideaal van Argentinidad, gekenmerkt door trotse, uitdagende passie. Hoewel er veel waarheid in de clichés zit de Argentijnse samenleving wordt echt gedomineerd door voetbal, politiek en het leven op de snelste rijstrook (letterlijk, als het gaat om autorijden) niet iedereen danst de tango, of is geobsedeerd door Evita of in galop rond op een paard. Waar je ook naartoe gaat, je zult versteld staan van de ijver van Argentijnen voor zoveel aspecten van hun eigen cultuur en nieuwsgierigheid naar de buitenwereld.

Attracties Argentinië

Een van de topattracties van Argentinië is de grootste trekpleister Buenos Aires, de meest fantastische van alle grote hoofdsteden in zuid-Amerika. Het is de plek om geweldige rond te dwalen, wandelen, shoppen of gewoon de unieke sfeer op te snuiven. De barrios zijn verrassend anders sommige zijn decadent ouderwets, anderen gedurfd modern, maar ze ademen allemaal karakter. De andere belangrijke steden die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de kolonie Salta in het noorden van Argentinië, de verleidelijke Rosario, dit is de geboortestad van vele bekende Argentijnen zoals Lionel Messi, dat behalve 's werelds meest zuidelijke stad ook een fantastische locatie aan het water op het Beaglekanaal heeft.

Natuur

Maar de echte troeven van het land buiten de hoofdstad zijn de enorme omvang van het land en de diverse dieren in het wild die er wonen. In theorie kun je, door op een vliegtuig of twee te springen, 's ochtends brulapen en toekans zien in noordelijke oerwouden, en dan de capriolen van pinguïns in de middag in de ijzige zuidelijke Atlantische Oceaan zien rodelen. Argentinië herbergt honderden vogelsoorten, waaronder de Andescondor en drie soorten flamingo plus poema's, gordeldieren, lama's, vossen en tapirs die door de bossen en berghellingen van het land zwerven en de duizelingwekkende hoogten van de altiplano of puna. Weelderige theeplantages en uitgedroogde zoutvlakten, palmbosjes en ijsbergen, plus 's werelds machtigste watervallen, zijn slechts enkele van de scènes die je onverwacht zullen treffen als je verwachtte dat Argentinië één grote veeboerderij zou zijn. Tientallen van deze biosystemen worden beschermd door een uitgebreid netwerk van nationale en provinciale parken en reservaten.

Terug naar boven