Cultuur Argentinië

Natuurlijke regio's en klimaat Patagonië-Argentinië , De bergketen die bekend staat als de Andes Cordillera doorkruist het land en fungeert als een ruggengraat die reikt van het verre noorden tot voorbij de zuidelijke continentale grenzen. De hoogste top is de Aconcagua (6960 m a.s.l.) in de provincie Mendoza, Aconcagua is eigenlijk de hoogste berg van het westelijk halfrond. De vlakkere plateaus zitten naast de Andesgebergte door zijn lange uitzetting en presenteren een verscheidenheid aan interessante landschappen die elkaar aanvullen. Voorbij de hooglanden liggen de vlaktes oostwaarts. Bosgebieden en groene vlakten (de pampa's) worden doorkruist door riviersystemen die leven en onvergetelijke landschappen bieden. Dankzij de locatie en de uitbreiding vinden we een klimaat dat varieert van subtropisch en droog in het noorden (zoals Californië of Griekenland) tot polair in het zuiden.

Sociaal leven en gebruiken

Het formele onderwijs in Argentinië begint met kleuterschool (tussen 2 en 5 jaar oud) en vervolgens basisschool (6 tot 12). Na de middelbare school, op ongeveer 18-jarige leeftijd, kun je een openbare of privé-universiteit bezoeken, of bij een instelling voor hoger onderwijs. De schooltermijn duurt over het algemeen negen maanden, van maart tot december. Eind juli is er een wintervakantie en in de zomer (december-maart) een langere periode. Casual en alledaagse kleding kan gedragen worden door studenten op alle niveaus, hoewel sommige scholen schooluniformen kunnen eisen. Er zijn maar weinig titels in Argentinië. In formele contexten wordt geadviseerd om personen te behandelen op basis van hun professionele graad ("arts", "professor", enz.). Je kunt ook titels uit respect gebruiken, naar geslacht, gevolgd door de naam: "Señor" voor mannen; "Señora" voor oudere en getrouwde vrouwen; 'Señorita', voor een jonge of alleenstaande vrouw. Argentijnen worden niet als punctueel bestempeld, maar het volgen van een schema wordt verwacht in zakelijke contexten. Ze zijn over het algemeen goed opgeleid met een alfabetiseringsgraad van 98,1%.

Argentinië naderen

Argentinië is het op een na grootste stuk land in Zuid-Amerika (ongeveer 2.800.000 km2). Chili ligt in het westen, terwijl Uruguay en de Atlantische Oceaan zich aan de oostgrens bevinden. De noordelijke grens van Argentinië ligt bijna in het midden van Zuid-Amerika. De uiterste zuidwaartse grens is de Drake Passage en daarachter Antarctica en de ijzige Zuidpool. Hoewel sommige van de moedertalen van oude volkeren nog steeds worden gesproken in bepaalde regio's zoals Guarani en Quechua, is Spaans de officiële taal van Argentinië. Het is het grootste Spaanssprekende land ter wereld. Het merendeel van de bevolking, die zeer geletterd is, is afstammeling van Europeanen, met name Spaans en Italiaans, die tijdens het koloniale tijdperk in verschillende migratiegolven terechtkwamen.

cultuur argentinië

Economie

Argentinië is de op een na grootste economie in Zuid-Amerika en de nationale munteenheid is de Argentijnse peso. Wat de koopkracht van het land betreft, is Argentinië het 23e rijkste land ter wereld en maakt het deel uit van verschillende belangrijke internationale organisaties, zoals MERCOSUR (Zuid-Amerika's Trade Fractious Bloc), UNASUR (Unie van Zuid-Amerikaanse Naties), OAS (Organisatie van Amerikaanse Staten) ), en de G-20, onder anderen. De Argentijnse vlag en het nationale wapenschild zijn de belangrijkste nationale symbolen. Twee horizontale lichtblauwe strepen aan de randen en een andere centrale in wit van de vlag. "En unión y libertad" ("In eenheid en vrijheid") is het officiële motto van het wapen. Het volkslied, gemaakt in het begin van de 19e eeuw, wordt gezongen tijdens officiële ceremonies en elke ochtend op scholen in het hele land. De meest prominente patriottische data zijn 25 mei (meirevolutie, 1810) en 9 juli (onafhankelijkheid van Spanje, 1816).