Steden Argentinië

Argentinië ook wel de Argetijnse Republiek genoemd. Het Spaanstalige landje bevind zich in het Zuiden van het continent Zuid-Amerika. Veel mensen weten niet dat Argentinië het zeven na grootste land is ter wereld en ook daarme het grootste land dat Spaanstalig is. Argentinië is jaren lang een Spaanse kolonie geweest. Wel drie eeuwen zaten de Spanjaarden in Argentinië en zie je de invloed zeker nog steeds wel terug. Zo spreken ze in Argentinië de Spaanse taal in plaats van iets anders. In het begin van het jaar 1500 waren de Europeanen de eerste die deze regio hebben ontdekt met uitsluiting tot het huidige bevolking natuurlijk. De Spanjaarden waren degene die zich echt gevestigd hadden in Argentinië. In 1816 werd Argentinië toch wel onafhankelijk, maar hebben de spaanse invloeden zich al erg genesteld in de bevolking.

Buenos Aires

Veel mensen verwachten niet dat Argentinië een heel erg welvarend land was, maar toch waren ze in het jaar 1880 tot en met het jaar 1920 wel een van de tien meest welvarende landen in de wereld. Maar op de dag van vandaag is Argentinië niet een van de meest welvarende landen. Buenos Aires is dan wel het cultureel en economisch middelpunt wat ook de grootste stad is van Argentinië. Buenos Aires heeft zo ongeveer 3 miljoen inwoners. In deze oude Stad Buenos Aires is er bordeveel te doen zo kun je veel danslessen volgen omdat het stadje ook wel bekend staat als een echte dans stad. Omdat het zo’n oude stad is kun je ook veel Kathedralen bezoeken en andere oude gebouwen wat heel interessant is.

steden argentinië

Salta

Salta het mooie stadje wat ook wel de bijnaam De Schone heeft gekregen en terecht! Salta trekt ieder jaar weer duizenden toeristen. Dit komt natuurlijk door de majesteuse gebouwen die gebouwd zijn in de 18e eeuw. Ook zijn er veel musea te bezoeken in deze oude stad en Kathedralen voor wie geïnteresseerd is.

Mendoza

Mendoza ook weer zo’n oude stad waar je fantastische dingen kunt doen. Zo heb je een wijnboererij die je kunt bezoeken. Zowat 80% van de Argentijnse wijn wordt gemaakt in dit stadje en een heerlijk uitstapje voor wijnliefhebbers. Mount Aconcagua is ook een geweldige plek om te bezoeken. Deze makkelijk te beklimmen berg is daarom ook een toeristisch hoogtepunt in dit stadje en als je toch niet zo van klimmen houdt is er ook het Aconcaguapark wat overigens een prachtig uitzicht heeft.

Mar del Plata

Mar del Plata is een echte havenstad en is gevestigd in het Oosten van Argentinië. Mar del Plata is overigens ook een aangename toeritische plek die veel mensen aan trekt. Dit komt onder andere door de mooie stranden en kusten die deze stad te bieden heeft. Kunstliefhebbers kunnen zich ook zeer vermaken in dit stadje omdat de stad zowat bordevol zit met kunst museums. Ook is er voor de kids natuurlijk wat te doen zoals waterparken en bossen die ze kunnen bezoeken. Al en al een fantastische stad met diverse activiteiten voor jong en oud.